Výšivka je technologie, která nabízí trvalé značení textilu a dalších podobných materiálů pomocí automatických vyšivacích strojů. Díky široké škále barevných odstínů vyšívacích nití je možné docílit přesné barevnosti log a motivů. Při realizaci výšivky je nutné brát v úvahu určité mantinely co do minimální velikosti písmen, nebo barevných ploch ( například výška a šíře písmen minimálně 3.0mm ).

Před započetím vyšívání se nejdříve musí zhotovit vyšívací software, který se ještě může doupravit při vzorování. Cena výšivky se liší od velikosti vyšívaného motivu až po zvolení vyšívacího způsobu. Někdy pokud jde o velký motiv s velkými jednobarevnými plochami, je možné využít našití barevné látky tzv. aplikací a tím se cena výšivky rapidně snižuje ( jehla na stroji nemusí vyšívat velkou jednobarevnou plochu ).

Další možnosti výšivek jsou speciální nitě, které tvoří kovový, stříbrný nebo zlatý efekt. Samozřejmostí jsou i výšivky pomocí fosforových nití. Za zmínku jistě stojí například kombinovaná výšivka s flitry různých barev, lesku, tvaru a velikostí. V určitých konkrétních případech jde o jedinou vhodnou formu technologie brandingu ( pletené čepice, ponožky apod. ).