Jak objednat reklamní předmět – jednoduchý návod pro každého

Za ideální drobné reklamní předměty se v dnešní době považují například propisovací tužky, reklamní šňůry na krk (tzv. lanyardy) nebo mince do nákupního vozíku. Dodavatelé neustále rozšiřují a aktualizují portfolio reklamních výrobků a darů. Dnes je tedy snadné vyrobit USB disky, různé čistící sady, sprchové gely, přívěšky nebo termohrnky s Vaším logem.

Co se týká oblíbenosti jednotlivých reklamních předmětů vždy vítězí originalita! Reklamní agentury se snaží přizpůsobit zájmům a způsobům trávení volného času svých klientů. Všechny reklamní dary pro všechny firmy však spojuje stejný cíl – dárek musí být hlavně užitečný!

Objednání darů je velice snadný proces, který zvládne každý. Rádi Vám ho v jednotlivých bodech a krocích detailněji popíšeme:

  1. Výběr dodavatele, nejspíše tedy reklamní agentury nebo velkoobchodu s reklamními předměty a dárky. Prohlédněte si jejich www stránky nebo e-shop. Tak snadno zjistíte rozsah jejich služeb a možnosti spolupráce. Doporučujeme případné dodavatele kontaktovat e-mailem nebo telefonicky.
  2. Ujasnění představ zákazníka s možnostmi dodavatelů a výrobců reklamních a dárkových předmětů. Prodiskutujte s vybraným dodavatelem Vámi zvolený reklamní dar (lanyard, USB, propiska, hrníček atd.), jeho využití a cílovou skupinu. Komunikujte smysl a účel Vaší marketingové kampaně. Stanovte si přesný počet kusů, druh, styl brandingu, a představu o ceně za jeden kus. Konečnou cenu ovlivňuje výběr materiálu, počet tiskových barev, způsob potisku atd. Cenu významně ovlivňuje i kvalita jednotlivých výrobků. Určitě lze jen doporučit vzorkování vybraných reklamních předmětů. Například můžete mít tedy představu potištěného bločku, či tužky.                                                                                       
  3. Po výběru konkrétního reklamního předmětu pro Vás dodavatel připraví kompletní kalkulaci na výrobu a branding. Kompletní kalkulaci obdrží klient většinou e-mailem. Kalkulace může obsahovat více variant řešení a klient si vybere to pro něj nejvhodnější. Kalkulace se může na základě požadavků klienta i několikrát předělat. Například pokud klient změní zadání pro počet kusů, barevnost brandingu atd. Klient zašle dodavateli písemnou objednávku.
  4. Po objednávce je nutné doladit grafiku reklamního předmětu, což není taková věda, jak se může zdát! Máte-li grafiku s jednoduchým textem (např. www stránky), nebo logo vaší firmy, předáte ho dodavateli. Logo nebo grafiku k realizaci je nutné dodat v tzv. křivkách (vektorech) – grafiku je možné zpracovat ve speciálním programu a nesmí se přitom jakkoliv změnit. Dodavatelé jsou schopni pro vás připravit i složitější grafické návrhy na základě vašich požadavků. Musíte však počítat s tím, že Vám grafické více práce budou účtovány. Například se tedy může jednat o návrh tisku na papírou tašku. 
  5. Když obdržíte grafické náhledy reklamního předmětu s Vaší grafikou, je správný čas na kontrolu grafiky a potvrzené objednávky. Dodavateli pošlete svůj souhlas nebo připomínky. Odsouhlasený návrh je předán do výroby. Od tohoto momentu jste v kontaktu s produkcí a máte tak dokonalý přehled o tom, jak vaše objednávka probíhá. Produkce vám ráda zodpoví případné dotazy nejen na termíny dodaní. Jako příklad uvádíme silikonové náramky se schválenou grafikou. 
  6. Výroba a dodání od schválení grafického náhledu trvá z pravidla 2 -3 týdny. Časově se liší objednávky různých reklamních předmětů. Obvykle se nestane, že by výroba a dodání trvalo déle než 1 měsíc.
  7. Jakmile je Vaše objednávka připravená k odeslání, tak vás dodavatel neprodleně kontaktuje. Upřesní si adresu dodání, adresu pro zaslání dokladů a odešle vše dle Vámi zadaných požadavků.

Jak vidíte, jedná se o jednoduchý postup na jehož konci máte zajímavé a atraktivní dárky pro Vaše obchodní partnery, zaměstnance nebo zákazníky. Pro více inspirace přikládáme video:

 

I drobné dárky dělají radost!

Proto nás neváhejte kontaktovat! Firma Société s.r.o. / reklamnidary.cz s dlouholetými zkušenostmi v oblasti reklamních předmětů je tu pro Vás!
Email: produkce@societe.cz, Telefon: +420 225 341 300 / Mobil: +420 777 137 726